Programe de descarcat muzica gratis: cele mai bune si mai rapide

0

Cauti un program de descarcat muzica gratis, rapid si usor de folosit? Ai nimerit unde trebuie! In acest articol va voi prezenta lista celor mai bune programe de descarcat muzica pe calculator de pe internet, dar si unele site-uri de unde se poate descarca muzica repede si gratis, legal, neacoperita de drepturile de autor sau publicata cu licenta “Creative Commons” si “Free Art License”.

Programe de descarcat muzica gratis: sunt toate la fel?

Nu toate programele de descarcat muzica sunt la fel! Unele dintre aceste programe permit download-ul melodiilor bazandu-se pe arhivele mai multor servicii web online, cum ar fi Songr, music2pc sau z33k, iar alte programe se bazeaza pe retelele P2P (file-sharing). Care este diferenta? De exemplu, cu Songr puteti doar sa descarcati melodia dorita rapid, fara sa asteptati cozi lungi, dar mai ales, nu distribuiti nimanui nimic, adica nimeni nu descarca nimic de pe calculatorul vostru.

In schimb, cu programele care se bazeaza pe retelele P2P, cum ar fi eMule, SoulSeek sau orice client torrent, fisierele pe care le descarcati sunt puse la dispozitia altor utilizatori, practic, in timp ce cu Songr doar descarcati muzica pe calculatorul vostru, cu un program P2P descarcati muzica si in acelasi timp melodiile le dati mai departe si altor utilizatori, adica le poate descarca de la voi de pe computer oricine foloseste acel program file-sharing.

Atentie: Dupa cum spune AIMR (Asociatia Industriei Muzicale din România), descarcarea de pe internet, chiar si a fisierelor acoperite de drepturile de autor nu constituie infractiune, ci doar punerea acestora la dispozitia altor persoane.

Citat de pe site-ul AIMR.ro: “Orice faptă de a pune la dispoziţie public (sub orice formă) o operă muzicală asupra căreia nu se deţin drepturi, reprezintă piraterie. Punerea la dispoziţie este o infracţiune, chiar dacă nu se obţin beneficii materiale, şi este reglementată de Art. 139 indice 8 din Legea 8/1996 modificată şi completată.”

Deci atentie la ce program folositi, dar mai ales la ce puneti la dispozitia altor utilizatori daca folositi un program P2P (file sharing).

Disclaimer: acest articol a fost scris numai pentru scopuri ilustrative, nu este intentia mea de a incuraja pirateria, prin urmare, responsabilitatea este doar a voastra pentru modul in care utilizati informatiile din acest articol.

Program de descarcat muzica gratuit: Songr

Este considerat cel mai bun program de descarcat muzica gratis de catre foarte multi utilizatori.

Folosirea acestui software este extrem de simpla: trebuie sa scrieti in bara de cautare (din dreapta sus) titlul melodiei sau numele artistului, apasati enter si in cateva secunde Songr va afisa o serie de rezultate care provin de o serie de portale de muzica, printre care Audiodump, BeeMp3, DilanDau, 4Shared, GoEar, Mp3Realm, Mpeg-Search, PostoPleer, SocBay, Soso, Tangoo, TinySong, Wrzuta si YouTube.

Songr - un program de descarcat muzica gratis de pe internet bun si rapid

Program de descarcat muzica gratis Songr.

Rezultatele cautarii pot fi sortate in functie de diferite criterii, cum ar fi ordinea alfabetica a titlurilor, calitatea sunetului, durata melodiei, posibile note primite anterior de la alti utilizatori care au ascultat melodia, etc. Este indeajuns sa faceti click pe Nume, Durata, Bitrate, Marime, Scor, etc., pentru sortarea rezultatelor in functie de nevoile voastre.

Cand ati gasit melodia dorita, o selectionati cu un click stanga, apoi, daca faceti click dreapta pe ea, aveti optiunea de descarcare (ca in imaginea de mai sus).

Fiecare melodie poate fi ascultata inainte sa o descarcati, astfel sunteti siguri ca melodia este cea pe care o doriti. Din pacate Songr nu suporta resume download, adica daca se intrerupe conexiunea la internet sau inchideti programul inainte ca melodia dorita sa fie descarcata, nu se poate relua download-ul din punctul unde ajunsese, ci trebuie sa reincepeti descarcarea de la inceput. Deci, inainte sa inchideti programul trebuie sa fiti siguri ca melodia dorita este descarcata complet.

Songr este disponibil si in limba romana. Ca sa schimbati limba faceti click pe “File”, apoi alegeti “Settings” si puteti sa alegeti limba preferata (ca sa aibe efect trebuie sa reporniti programul). Tot in “Settings” puteti sa alegeti folderul unde doriti sa salvati melodiile. In mod predefinit, melodiile sunt descarcate in “This PC” -> “Music” -> “Songr”.

Programul ofera si posibilitatea sa cumparati muzica de pe Amazon sau Rhapsody la preturi foarte bune. Download Songr.

Program de descărcat muzică gratis: MP3jam

Cel mai bun program de descarcat muzica gratis: mp3jam

Un program de descarcat muzica gratis si rapid: mp3jam.

Un alt program de descarcat muzica bun si rapid este MP3jam. Interfata grafica este foarte simpla si intuitiva: ca sa cautati melodiile trebuie sa introduceti in campul de cautare titlul melodiei sau numele artistului si in cateva clipe rezultatele vor fi indexate.

Melodiile provin de pe principalele site-uri de muzica si pot fi ascultate in streaming sau descarcate pe PC (calitate de pana la 320 kbps).

MP3jam ofera o functie foarte interesanta si utila, cautarea cu ajutorul hashtag-urilor: adica este posibil sa cautati muzica cu ajutorul simbolului # (de exemplu #70s, #80s #rock, etc.). Acesta functie este foarte utila ca sa cautati muzica dintr-o anumita perioada sau un anumit gen, fara sa stiti nimic despre titlul melodiilor sau numele artistilor. Download MP3jam.

Program gratuit de descarcat muzica: SoundFrost

Acest program de descarcat muzica gratuit pune la dispozitie un database cu peste 10 milioane de melodii si permite ascultarea acestora in streaming sau descarcare pe calculator in 9 formate audio: MP3, WAV, FLAC, OGG, WMA, AAC, AIFF, AU, AC3. Pe langa toate acestea mai permite si convertirea videoclipurilor de pe YouTube in 18 formate media.

Interfata grafica este foarte intuitiva si putin aminteste de iTunes. Descarcarea melodiilor este rapida, iar calitatea acestora este buna, dar din pacate acest program contine si programe de publicitate (adware), deci unele programe antivirus poate vor semnala programul ca fiind periculos. Download SoundFrost.

Program rapid de descarcat muzica: z33k

Acest program de descarcat muzica este caracterizat de o interfata grafica simpla si minimalista. Permite cautarea si descarcarea melodiilor bazandu-se pe mai multe baze de date, printre care MP3Skull, Dilandau si MusicSearch.

Din pacate optiunile sunt minime, de exemplu nu se poate alege unde doriti sa salvati melodiile, acestea fiind salvate in mod automat in folderul care contine programul.

z33k nu contine publicitate si nu are nevoie de instalare, este un program portable. In plus, cu z33k se poate asculta o serie de posturi radio online, trebuie doar sa alegeti genul muzicii dorite (Rock, Blues, Country, Reggae, New Age, etc.). Din pacate dezvoltarea acestui software a fost abandonata, ultima actualizare este din 2013, deci va sfatuiesc sa va indreptati atentia spre alte programe de descarcat muzica prezentate in acest articol. Download z33k.

Program simplu si rapid de descarcat muzica: music2pc

Care este cel mai bun program gratuit de descarcat muzica rapid de pe internet in format MP3? Music2pc.

Foarte asemanator cu Songr, si acest software permite descarcarea melodiilor in format MP3 pe PC. Descarcarea programului si instalarea este simpla si rapida, programul este de dimensiuni mici, doar 2,7MB. Modul de functionare este foarte simplu: dupa ce instalati programul, il deschideti si in casuta de cautare scrieti titlul melodiei sau numele artistului, apasati enter si in cateva secunde music2pc va indexa rezultatele. Daca prima cautare cu “Provider 1” nu da rezultate, incercati cu “Search Provider 2”.

Programul indica numele si durata melodiei, bitrate-ul, langa aceste informatii gasiti butonul pentru download. Inainte sa incepeti sa descarcati muzica, alegeti folderul unde doriti sa salvati melodiile facand click pe cele trei puncte din coltul dreapta jos.

Suporta descarcarea a mai multor melodii simultan, dar nu suporta resume download, deci inainte sa inchideti programul trebuie sa fiti siguri ca a terminat descarcarea. Nu permite nici ascultarea melodiilor inainte de descarcare. Download music2pc.

Program bun de descarcat muzica: SoulSeek

Este un program P2P pentru pasionatii de muzica. Pana acum cativa ani, AudioGalaxy era principalul program de schimb de muzica: se gasea practic orice melodie, mai ales melodii de grupuri necunoscute si albume foarte rare. Dupa inchiderea acestuia, utilizatorii s-au raspandit pretutindeni, dar in cele din urma s-au concentrat pe SoulSeek (Slsk).

Functionarea acestui program de descarcat muzica gratis este foarte asemanatoare cu WinMx si Direct Connect: exista un server central de unde se poate descarca muzica, dar exista si diferite “camere” in care puteti gasi genuri de muzica specifice. Nu se poate compara cu cele mai faimoase programe P2P (eMule si Bittorrent), dar are avantajul ca este specializat in muzica, mai ales muzica rara si alternativa, care se gaseste greu cu alte programe. Nu instaleaza adware (programe de publicitate) sau malware. Download SoulSeek.

Program de descarcat muzica gratis: Ares

Ares este un foate bun client P2P pentru file sharing. Cu Ares puteti sa descarcati muzica gratis, dar si filme, jocuri, software sau imagini. Suporta si descarcarea fisierelor torrent.

Interfata grafica este intuitiva facand programul foarte usor de folosit, deci este indicat si utilizatorilor incepatori. Are integrat si un player care permite redarea fisierelor (audio/video) prezente in folderul partajat. Download Ares.

Download muzica cu ajutorul clientilor BitTorrent

BitTorrent este un protocol peer-to-peer (P2P) care permite cea mai rapida descarcare a fisierelor de orice tip (muzica, filme, software, documente, imagini, etc.). Practic, fisierul dorit este impartit in mai multe parti si toate aceste parti vor fi descarcate de la diferiti utilizatori care au deja acele parti sau au fisierul complet pe calculatoarele lor.

Programele care permit download-ul prin acest protocol se numesc clienti de BitTorrent. Descarcarea fisierelor cu aceste programe este diferita in comparatie cu programele prezentate pana acum, de exemplu nu au un motor de cautare inclus, ca sa descarcati ceva trebuie sa cautati fisierul dorit pe site-urile care gazduiesc fisiere .torrent sau Magnet Link (cum ar fi, de exemplu, Demonoid, IsoHunt, The Pirate Bay, BitSnoop, etc.).

Cei mai importanti clienti BitTorrent

  • BitTorrent: a fost primul client scris pentru acest protocol de catre programatorul Bram Cohen (creatorul acestui protocol) si lansat in 2001. Este supranumit si “Mainline”, pentru a indica caracteristica de progenitor. Interfata grafica este intuitiva si este disponibil in 2 verisuni: una gratis care include doar functiile de baza pentru download si o versiune contra cost care include unele functii suplimentare, de exemplu player media, suport antivirus, acces de la distanta prin internet si multe alele. Este disponibil pentru Windows, Mac OS X si Android. Download BitTorrent.
  • μTorrent: este cel mai cunoscut client BitTorrent. Tradus in peste 60 de limbi, μTorrent este disponibil pentru sistemele de operare Windows, Linux, Mac OS X si Android. Interfata grafica este foarte simpla si intuitiva, se intelege imediat functionarea acestui software. Exista si o versiune contra cost care are in plus unele optiuni, dar pentru majoritatea utilizatorilor versiunea gratis este suficienta. Download μTorrent.
  • qBittorrent: dezvoltat si lansat in 2006 de catre programatorul Christophe Dumez, acest client BitTorrent se evidentiaza pentru viteza mare de descarcare si consumul mic a resurselor de calculator. Are un motor de cautare intern care permite sa efectuati cautari in principalele site-uri care gazduiesc Magnet Link si fisiere .torrent. Download qBittorrent.
  • Vuze (fost Azureus): este un program all-in-one pentru download-ul fisierelor Torrent, gestionarea si reproducerea continutului multimedia. Include un motor de cautare pentru fisiere torrent, permite redarea principalelor formate video in cadrul programului si cu ajutorul unor pluginuri poate sa converteasca clipurile video descarcate pentru diferite dispozitive, ca de exemplu iPhone/iPod, Xbox 360, Playstation 3, PSP, etc. Din pacate toata aceasta bogatie de optiuni are un pret: consuma foarte multe resurse de computer, de multe ori, daca aveti un calculator mai vechi, functionarea acestuia este ingreunata simtitor. Este disponibil pentru sistemele de operare Windows, Mac si Linux. Download Vuze.
  • Tribler: dezvoltat de catre universitatea olandeza Technische Universiteit Delft (TU Delft), Tribler este primul client BitTorrent serverless, care include un motor de cautare care nu cauta fisierele .torrent pe diferitele site-uri care gazduiesc aceste fisiere, ci direct in ceea ce pun la dispozitie ceilalti utilizatori. In alte cuvinte, nu este necesara prezenta unui server central intrucat cautarea fisierelor este efectuata propagand cautarile in reteaua P2P creata de catre Tribler. Interfata grafica este destul de frumoasa, dar nu este prea intuitiva in comparatie cu alti clienti BitTorrent. Cu Tribler puteti sa descarcati in mod anonim. Pentru protectia identitatii utilizatorilor, acest software P2P a inclus o tehnologie bazata pe sistemul de comunicare anonim Tor (The Onion Router), dar daca folositi acesta optiune, download-ul se face la o viteza mult mai mica. Printre caracteristicile cele mai interesante subliniez prezenta “canalelor” torrent, care se actualizeaza automat: este indeajuns sa lasati cateva minute programul deschis si se va popula cu “canale” torrent de diferite tipuri. Il recomand celor care doresc ceva nou in ceea ce priveste programele P2P, dar este mai putin practic pentru cine stie unde sa gaseasca fisierele torrent dorite si are nevoie doar de un client torrent bun si rapid cu care sa descarce. Download Tribler.

Program de descarcat muzica gratis: eMule

eMule este un program gratuit P2P, open source, care permite schimbul de fisiere intre utilizatorii conectati prin intermediul internetului.

Are la baza doua retele diferite: eDonkey si Kad. Prima retea, eDonkey, se bazeaza pe folosirea unor servere, unde nu se gasesc fisiere de descarcat, dar aceste servere au rolul de a pune in contact utilizatorii eMule, iar fisierele sunt descarcate direct din calculatorul acestora. In cazul retelei Kad, interactiunea are loc direct intre 2 utilizatori, fara prezenta unui server care sa actioneze ca un punct intermediar. In ambele cazuri, este de o importanta fundamentala sistemul de credite realizat de catre dezvoltatori. Fiecare utilzator ofera un anumit numar de sloturi, care reprezinta numarul maxim de fisiere pe care alti utilizatori pot descarca de pe calculatorul vostru. Orice alte cereri de download sunt stocate intr-o coada, in care ordinea este strict legata de numarul de credite acumulate de-a lungul timpului de catre toti utilizatorii. Creditele se calculeaza in functie de cantitatea de bytes trimisa si primita in timpul sesiunilor anterioare si acesta este motivul pentru care unii utilizatori sunt favorizati si ajung imediat in fruntea cozii. Practic, in alte cuvinte, cu cat oferiti mai mult celorlalti utilizatori, cu atat viteza de descarcare creste.

Identificarea fisierelor pe care doriti sa le descarcarcati se face direct din program, cu ajutorul unui motor de cautare integrat. Motorul de cautare ofera cateva filtre suplimentare cu care puteti sa imbunatatiti rezultatele (de exemplu, se poate alege formatul fisierului, dimensiunea, etc.). Cautarea poate fi efectuata pe un singur server la care sunteti conectati, pe toate serverele din lista, in cazul retelei eDonkey, fie direct pe reteaua kad ca sa gasiti fisiere detinute de alti utilizatori.

Dupa ce ati gasit fisierul si porniti descarcarea, acesta va fi plasat automat intr-o sectiune separata a interfetei grafice, unde puteti vedea toate download-urile si upload-urile in curs. Fiecarui fisier ii sunt asociate unele informatii, cum ar fi dimensiunea, procentul de descarcare, starea transferului, viteza de descarcare, etc. Cand se termina de descarcat un fisier acesta trece automat in sectiunea “Fisiere Share”.

Interfata este simpla si foarte intuitiva, se intelege imediat cum functioneaza, mai ales ca este si in limba romana. Oricum pe site-ul oficial sunt si niste tutoriale, dar sunt sigur ca nu veti avea nevoie, este prea simplu acest program de descarcat muzica.

eMule pune la dispozitie un sistem de mesaje intre prieteni, se pot trimite mesaje altor utilizatori si ii puteti adauga intr-o lista de prieteni, astfel ii puteti vedea cand sunt online. Mai pune la dispozitie si un client IRC, unde se poate discuta cu utilizatori din toata lumea. Download eMule.

Site-uri de descarcat muzica repede si gratis

Daca nu cautati muzica de artisti celebri, ci muzica independenta sau coloane sonore, neacoperite de drepturile de autor, care pot fi descarcate legal, va sfatuiesc sa folositi unul dintre urmatoarele site-uri, unde gasiti melodii publicate cu licenta “Creative Commons” si “Free Art License”, liber utilizabile in proiecte personale sau comerciale. In general, aceste melodii apartin unor artisti necunoscuti, care pun la dispozitie gratis creatiile lor.

Acestea sunt unele site-uri unde puteti sa ascultati si sa descarcati muzica gratis si legal:

Voi ce program de descarcat muzica folositi?

Share.

Leave A Reply