Player Video: programe de vazut filme pe calculator

0

Vizionarea filmelor pe calculator este un obicei tot mai frecvent in randul utilizatorilor de PC si pentru a face acest lucru aveti nevoie de un player video bun, capabil sa satisfaca exigentele voastre. Dar care este cel mai bun program de vazut filme pe calculator?

Windows Media Player (WMP), player-ul default prezent in sistemul de operare Windows, a devenit tot mai greoi in ultimul timp si nu permite vizionarea tuturor fisierelor video, Winamp, care pe langa redarea fisierelor audio permite si vizualizarea fisierelor video, consuma foarte multe resurse si din decembrie 2013 nu mai este actualizat, iar iTunes, este un player audio/video bun, nimic de spus impotriva, dar este mai mult folosit de catre posesorii dispozitivelor Apple (iPhone, iPod, iPad) si nu se poate spune ca este un player flexibil si din pacate consuma multe resurse de calculator. Deci, care sunt cele mai bune alternative gratuite?

Cel mai bun player video gratis

Lasand la o parte cele mai faimoase titluri, in continuare veti gasi lista celor mai bune programe de vazut filme pe calculator, care pot sa depasesca programele precum WMP, iTunes si Winamp in ceea ce priveste compatibilitatea cu diferite formate video si numarul de functii puse la dispozitie.

Program de vazut filme pe PC: PotPlayer

Este, probabil, cel mai bun program de vazut filme pe calculator. Intuitiv, usor de folosit si bogat in optiuni, PotPlayer, este dezvoltat de acelasi programator corean, autorul player-ului video KMPlayer.

Suporta aproape toate formatele video existente (DVD, AVI, MKV, OGG, OGM, 3GP, MPEG-1/2/4, WMV, RealMedia, QuickTime) si toate codec-urile sunt incluse in program, astfel, nu trebuie sa cautati si sa instalati alte codecuri care pot crea probleme de instabilitate sistemului de operare.

PotPlayer suporta accelerarea GPU si post-procesare, deci cand doriti sa vedeti un film HD pe calculator, programul foloseste placa video pentru a decoda fluxul, reducand utilizarea procesorului, astfel, redarea este mai fluida independent de calitatea si dimensiunea fisierului video. Se pot vedea si unele canale TV daca aveti un receiver terestru digital USB DVB.

Alte caracterisici interesante si utile sunt: vizionarea clipurilor video in streaming, captura unui cadru dintr-un video, autoplay de fisiere video similare care se gasesc in acelasi folder, sincronizarea in timp real audio/video (astfel se rezolva imediat problema unui video cu audio intarziat sau anticipat), suporta madVR/HR/EVR, stingerea calculatorului cand se termina filmul si multe altele. In acest moment, il consider cel mai bun player video. Download PotPlayer.

Player video bun: VLC Media Player

Acest player video nu cred ca are nevoie de prea multe prezentari pentru ca este unul dintre cele mai faimoase si mai folosite din lume.

Disponibil pentru Windows, Mac OS X si Linux este compatibil cu toate formatele video/audio cunoscute, cum ar fi divx, xvid, avi, mkv, mp3, VCD, DVD, ogg, ogm, mpeg-1, mpeg-2, mpeg-4 si subtitrari in diferite formate: vobsub, subrip, Micro DVD, SSA, etc.

VLC are incluse toate codecurile, astfel nu trebuie sa cautati pe internet alte pachete de codecuri, care pot crea conflicte. O caracteristica foarte utila este accea ca poate repara  fisierele video stricate si in plus, permite redarea fisierelor video descarcate incomplet (de exemplu, cele care se descarca cu un client torrent, astfel puteti sa vedeti daca ceea ce descarcati este ceea ce doriti, fara sa asteptati terminarea download-ului).

Interfata grafica este foarte intuitiva, cu un meniu simplu, iar bara de instrumente este complet personalizabila.

Ceea ce nu imi place la acest player este limita in ceea ce priveste proportiile fisierelor video, suporta doar 4:3, 16:9, 221:100, deci daca filmul are un alt “aspect ratio” in afara de cele 3 suportate, acesta se poate vedea usor deformat. Download VLC.

Program de vazut filme cu subtitrare: Light Alloy

Light Alloy este un player multimedia foarte bun, capabil sa redea orice format video (AVI, MKV, DVD, Blu-Ray si multe altele).

Interfata grafica default este foarte frumoasa, dar daca doriti aceasta se poate schimba cu ajutorul unor “skin” care apar la prima rulare a programului (eventual, interfata se poate schimba oricand facand click pe F10).

Ca la orice player video bun, care se respecta, codec-urile sunt incluse in program, astfel nu deranjati sistemul de operare cu instalarea altor codec-uri.

In timpul vizionarii unui film, puteti regla viteza de redare, saturatia imaginilor, luminozitatea, contrastul, sa selectati subtitrarea si multe altele. Toate optiunile sunt minimizate intr-o bara de instrumente si pot fi controlate cu o telecomanda (WinLIRC).

Light Alloy este capabil sa vizualizeze 2 subtitrari diferite simultan (de exemplu in engleza si romana), una in partea superioara si alta in partea inferioara a ecranului, functie foarte utila daca doriti sa invatati o limba straina.

Foarte bun, poate chiar cel mai bun player video (depinde de gusturile vostre), merita incercat. Download Light Alloy.

Program de văzut filme si video: UMPlayer

Este un program de văzut filme pe calculator, open source, cu o foarte frumoasa interfata grafica si capabil sa reproduca aproape toate formatele audio si video existente.

Toate codecurile sunt integrate in program, peste 270, astfel devine numarul 1 din punct de vedere a compatibilitatii cu formate digitale mai putin cunoscute.

Sincronizarea subtitrarii, in cazul in care nu este perfect sincronizata, se poate face in timp real, atingand doar o tasta. O caracteristica foarte utila este accea ca se pot viziona clipurile video de pe YouTube direct in fereastra programului fara sa folositi browser-ul. Download UMPlayer.

Player video HD: Media Player Classic Home Cinema

De mici dimensiuni, open source, robust si bogat in optiuni, MPC Home Cinema este player-ul video cel mai usor de folosit.

Disponibil in versiune instalabila sau portable si acest player video include toate codecurile necesare vizionarii oricarui fisier video cunoscut, dar mai ales, este cel mai bun program de vazut filme HD in format MKV (720p si 1080p). Download MPC Home Cinema.

Program de vizionat videoclipuri: GOM Media Player

Un alt program de vazut filme pe computer, bun si gratuit, este GOM Media Player. Ca orice player video bun, care se respecta, are incluse toate codecurile necesare.

Este capabil sa reproduca aproape orice format video cunoscut, incepand cu DVD Video, DIVX, XVID, MKV si terminand cu H.264.

Optiunile puse la dispozitie sunt foarte multe si este posibil sa modificati inclusiv proportiile filmului (Aspect Ratio). O functie foarte utila si interesanta este ca puteti sa vizualizati fisiere video stricate sau incomplet descarcate.

Atentie: GOM Media Player este compatibil cu Digital rights management (DRM), deci unele fisiere video nu se pot vizualiza in cazul in care este necesara o licenta pe care nu o aveti. Download GOM Media Player.

Player video foarte bun: Kantaris Media Player

Bazat pe codul programului VLC, Kantaris Media Player este un player video foarte bun, usor de folosit si cu o interfata grafica moderna.

Are incluse toate codec-urile necesare vizionarii celor mai cunoscute formate audio si video (DivX, Xvid, H264, MPEG, MGEG-AVC, WMV, MOV, MKV, FLV, MP3, WMA, OGG, DVD Video si CD audio).

In timp ce se asculta muzica, Kantaris arata vizualizări foarte frumoase, printre cele mai bune vazute vreodata. Download Kantaris Media Player.

Program de vazut filme HD: Kodi (XBMC)

Subliniez imediat faptul ca nu este un player video obisnuit precum cele prezentate pana acum. Acest program este mai mult orientat spre Home Theatre si daca il evaluati din acest punct de vedere sunt sigur ca il veti considera unul dintre cele mai bune programe de vazut filme pe calculator.

Kodi (oficial cunoscut sub numele XBMC) este un program de vazut filme foarte bun, open source, disponibil pentru calculatoare cu sistem de operare Windows, Linux si Mac OS X, cu o interfata grafica moderna, orientata mai mult spre folosirea cu ajutorul unei telecomenzi (ceea ce va sfatuiesc sa faceti din moment ce unele comenzi sunt accesibile doar cu ajutorul tastaturii).

Acest software permite sa vizualizati orice fisier video, sa ascultati muzica, sa vedeti si sa inregistrati, daca doriti, unele posturi TV de pe internet sau sa vizualizati imaginile  salvate pe calculator.

Dupa cum am mai spus, este de preferat sa il folositi cu o telecomanda ca sa puteti folosi toate optiunile puse la dispozitie. Nu este recomandat pentru calculatoarele mai vechi deoarece are nevoie de multe resurse de calculator. Mai multe detalii despre acest software gasiti aici. Download XBMC.

Program de vazut filme pe calculator: SPlayer

SPlayer este un player video gratuit si open source, care poate sa concureze linisit cu orice program din acesta lista. Caracteristica cea mai importanta, pe langa interfata grafica intuitiva si usor de folosit, este viteza cu care deschide fisierele video si faptul ca nu consuma multe resurse, deci este indicat si pentru calculatoarele mai vechi. Splayer, ca si alte playere video precum VLC, foloseste memoria placii video, astfel procesorul si memoria RAM raman libere pentru altceva.

Ca si VLC sau PotPlayer, Splayer are incluse toate codecurile necesare pentru reproducerea fisierelor video. Cu acest player puteti sa vedeti fisiere video, sa ascultati muzica, sa deschideti fluxuri video de pe internet, permite redarea fisierelor incomplete si suporta majoritatea formatelor de subtitrare.

SPlayer pune la dispozitie o optiune foarte utila si interesanta: puteti sa lasati fereastra programului in evidenta sau sa setati un anumit grad de transparenta, astfel ramane pe ecran tot timpul vizibila, dar in acelasi timp vedeti si ceea ce aveti pe desktop.

In plus, cu SPlayer se pot salva imagini dintr-un video, se poate inregistra un video cu camera web si se poate face o inregistrare audio in format WAV.

Este disponibil in versiune instalabila pe calculator si portabila, ca sa descarcati versiunea portabila trebuie sa faceti click acolo unde este scris “Safe and portable”. Cu adevarat foate bun, merita incercat. Download SPlayer.

Program de vizionat filme si videoclipuri: BS.Player

In trecut era unul dintre cele mai raspandite playere video, dar in ultimul timp a cam inceput sa piarda teren, mai ales di cauza numeroaselor mesaje de eroare.

Suporta majoritatea formatelor video cunoscute (DivX, Xvid, avi, etc.), este foarte simplu de folosit si consuma putine resurse hardware. O caracteristica interesanta este aceea ca se pot rula simultan 2 subtitrari, optiune utila pentru cine doreste sa invete o limba straina. Download BS.Player.

Un player video bun: SMPlayer

Un alt program de vazut filme pe calculator este SMPlayer. Interfata grafica este frumoasa, codec-urile sunt incorporate in program si suporta aproape toate formatele video/audio mai cunoscute, printre care DVD, AVI, WMV, MPEG, MOV, MKV, OGM, VOB, 3GP, ASF, MP3 si OGG VORBIS.

SMPlayer, printre numeroasele optiuni, pune la dispozitie o caracteristica foarte interesanta: pastreaza informatiile cu privire la redarea unui video de la o sesiune la alta. Practic daca opriti vizionarea unui film, deschizand din nou SMPlayer, acesta va relua redarea filmului din punctul de unde a ramas, cu aceleasi setari de configurare. Download SMPlayer.

Cateva playere video interesante

  • QuickTime Player: este un player audio-video dezvoltat de catre compania americana Apple. Suporta majoritatea formatelor video cunoscute, cum ar fi MOV, MPEG-4, MPEG-1, MPEG-2, DV, AVI si H.264, iar interfata grafica este foarte curata si ordonata.
  • Wondershare Video PLayer: este un player multimedial gratuit, capabil sa redea un numar foarte mare de formate video si audio. In acest moment, este destul de limitat in comparatie cu unele playere, de exemplu suporta doar proportiile 4:3 si 16:9, nu permite sincronizarea subtitrarii, lipseste functia zoom si nu suporta Blu-Ray. In schimb, suporta sincronizarea audio-video in timp real, astfel rezolva imediat problemele in cazul in care filmul are sunetul intarziat sau anticipat.
  • KMPlayer: este un foarte bun program de văzut filme pe calculator, codecurile sunt incluse si suporta un numar mare de formate. Controlul proportiilor (aspect ratio) este foarte bun, se pot personaliza multe aspecte video sau audio, suporta multe formate de subtitrare si permite sa sincronizati in timp real sunetul, in cazul in care un video are audio intarziat sau anticipat. Din pacate, de cand autorul a cedat drepturile companiei Pandora TV, nu a mai primit actualizari importante (acum fostul proprietar dezvolta playerul PotPlayer). Atentie: la instalare programul va intreaba daca doriti sa instalati si o bara de instrumente (Pandora TV sau Ask toolbar), daca nu doriti, puteti sa refuzati, KMPlayer functioneaza foarte bine si fara.
  • The Core Media Player: este evolutia vechiului player video PowerDivx (care in trecut era unul dintre cele mai bune playere pentru divx). Pune la dispozitie numeroase optiuni utile, cum ar fi modificarea proportiilor fisierului video (aspect ratio), vizualizarea subtitrarilor, egalizator si multe altele. In plus, suporta un numar foarte mare de formate video. Din pacate, daca il fortati sa execute multe operatii in scurt timp se mai blocheaza, in special cu anumite configuratii.

Care player video preferati si de ce?

Share.

Leave A Reply