Programe de modificat poze gratis pentru PC Windows

0

O categorie foarte importanta de programe pentru calculator sunt editoarele de imagini, adica programe de modificat poze care permit corectarea, imbunatatirea si retusarea fotografiilor. Sa modifici o poza, de multe ori, pentru cei mai nepriceputi, pare foarte dificil, dar cu instrumentele potrivite, cum ar fi un bun program de editat poze poate fi simplu si distractiv. Este fundamental, desigur, sa dispuneti de un program de modificat poze bun, realizat cu scopul de a simplifica munca celor mai putin priceputi cu calculatorul sau cu programele de grafica.

Programe de modificat poze gratis: iata care sunt cele mai bune

In acest articol veti gasi lista celor mai bune programe gratuite de modificat poze pentru PC Windows, care se pot descarca si instala gratis si pot fi folosite pe termen nelimitat.

Daca doriti, puteti sa incercati si unele programe de modificat poze online, care se folosesc cu ajutorul unui browser fara sa instalati nimic pe calculator. Le gasiti in acest articol: Site-uri de modificat poze online.

Program de modificat poze: GIMP

GIMP (GNU Image Manipulation Program) este un program open source pentru crearea si modificarea de imagini digitale. Este rapid, eficient, cu foarte multe optiuni si filtre de calitate. Din pacate, interfata grafica nu este prea intuitiva si utilizatorii incepatori nu vor sti ce sa faca la primele utilizari. Din fericire, se gasesc numeroase tutoriale online, astfel, puteti invata sa folositi acest software si sa-l apreciati la adevarata sa valoare.

Acest program este mai mult destinat profesionistilor si adesea este descris ca o alternativa la produsul comercial Adobe Photoshop, o comparatie care a declansat discutii foarte aprinse pe web. Din propria experienta pot sa spun ca GIMP este inca departe de a fi considerat o buna alternativa la Photoshop, dar in categoria programelor free de editat poze pot sa spun ca este cel mai bun si mai complet.

GIMP suporta aproape toate formatele de imagine (BMP, JPEG, PNG, GIF, TIFF, etc.), inclus PSD (Photoshop), ICO, PS, EPS, PDF si FLIC (AutoDesk). Este disponibil si in limba romana. Download GIMP.

Program de editat poze: Photofiltre Free

Photofiltre este un editor de imagini gratuit care va permite sa efectuati modificari simple, dar si unele destul de complexe imaginilor digitale, punand la dispozitie o gama foarte larga de filtre fotografice.

Simplitatea acest software este uimitoare: interfata grafica, extrem de intuitiva, permite accesul la fiecare optiune foarte rapid, astfel cu doar cateva click-uri puteti sa editati imaginea. Aveti la dispozitie diferite instrumente, cum ar fi decupare, rotire, zoom, culoare, luminozitate, nuanta, denaturare si foarte multe efecte artistice. Suporta si modificarea imaginilor in mai multe straturi.

Este disponibil in doua versiuni: de instalat sau portable si este compatibil cu Windows XP, Vista, 7 si 8. De la versiunea 7, PhotoFiltre Free, suporta si in versiunea gratis modificarea in straturi multiple, asta il face unul dintre cele mai bune programe de modificat poze gratis.

Este capabil sa deschida o mare varietate de formate diferite: de la cele mai comune JPEG, PNG, TIFF, GIF, BMP pana la formate mai complexe, cum ar fi PSD, PSP, SGI, Metafile, Icona, Autodesk, Paintbrush, Targa.

Interfata grafica este foarte simpla si este caracterizata de doua grupuri de butoane adunate intr-o clasica bara de instrumente: primul grup contine clasicele instrumente de modificare (pensule, selectorul, gradientul, umplerea, etc) si al doilea grup contine filtrele si efectele (luminozitate, contrast, nuanta, saturatie, acuarela, pasteluri, tus, efect de puzzle, etc).

Programul este gratuit doar pentru uz personal (pe calculatorul de acasa), pentru uz comercial (la birou, magazin, companie) este distribuita o versiune care trebuie platita si care are cateva optiuni in plus, de exemplu gestiunea formatului imagine RAW. Download Photofiltre Free.

Program gratuit de modificat poze: Paint.Net

Foarte eficient si usor de folosit, Paint.net este un program de modificat poze gratuit si open source, care pune la dispozitie o gama larga de instrumente si optiuni.

Este mai mult orientat spre desen si editarea imaginilor si mai putin spre aplicarea de filtre (daca doriti sa aplicati filtre sau efecte pe imaginile voastre va sfatuiesc sa folositi GIMP sau Photofiltre).

Permite desenul pe straturi (layers), are un numar nelimitat de undo si foarte multe instrumente pentru desenul cu mana libera. Paint.Net are o interfata grafica foarte simpla si intuitiva, ceea ce face programul foarte usor de folosit. Meniurile sunt bine organizate, astfel incat puteti gasi rapid functia pe care o cautati. Download Paint.Net.

Program de modificat fotografii: Photoscape

Photoscape este un program de editat poze gratis, care pune la dispozitie foarte multe instrumente pentru redimensionarea imaginilor, decuparea pozelor, crearea de fotomontaje, adaugarea de text sau desene, eliminarea efectului de “ochi rosii”, corectarea balansului si a culorilor, reglarea luminii de fundal, crearea de GIF-uri animate si multe altele.

Interfata grafica este foarte intuitiva si este impartita in mai multe tab-uri, care permit utilizatorului sa acceseze toate functiile programului.

Primul tab, “Viewer”, functioneaza ca un clasic vizualizator de imagini, unde utilizatorul poate sa vizualizeze si sa organizeze pozele.

Al doilea tab, “Editor”, va permite accesul la clasicele functiile de modificare a pozelor: redimensionare, decupare (crop), rotire, adaugarea de text, reglarea luminozitatii, a culorilor, contrastului si aplicarea de diferite filtre si efecte speciale.

In tab-ul “Batch Editor” gasiti instrumentele pentru modificarea automata a mai multor imagini in acelasi timp. De exemplu puteti sa adaugati un text, un efect sau sa redimensionati toate pozele dintr-un folder cu un simplu click.

In tab-ul “Page” se gasesc instrumentele necesare pentru realizarea de colaje foto. Crearea unui colaj de poze este foarte simplu, alegeti un model predefinit si apoi trebuie doar sa trageti pozele in casute. O alta posibilitate este aceea de combinarea a doua sau mai multe poze orizontal sau vertical cu ajutorul instrumentului pe care il gasiti in tab-ul “Combine”.

In tab-ul “AnGif” (Animated GIF), Photoscape pune la dispozitie un intuitiv instrument cu care puteti sa creati animatii GIF foarte usor si simplu. Procesul implica doar cativa pasi rapizi, pornind de la selectia de succesiune a imaginilor, fluxul de timp in sutimi de secunda, alinierea, dimensiunea si culoarea de fundal.

Photoscape mai pune la disspozitie doua instrumente foarte utile pentru corectarea pozelor: “White Balance” si “Clone Stamp”. Cu White Balance se pot corecta culorile unei fotografii care nu sunt fidele realitatii. Este indeajuns sa vizualizati poza pe care doriti sa o modificati, alegeti di meniu White Balance apoi faceti un click pe culoarea alba din poza unde vi se pare corect vizualizata. Toate celelalte culori din poza se vor modificat automat. Daca sunteti multumiti de rezultat faceti click pe Apply.

In schimb, cu instrumentul Clone Stamp se poate modifica o regiune di poza clonand o alta portiune din aceasta. De exemplu acest instrument este foarte util daca doriti sa eliminati dintr-o poza elemente nedorite sau sa eliminati mici imperfectiuni, cum ar fi cosuri sau riduri de pe fata. Folosirea acestui instrument este foarte usoara: trebuie doar cu un click sa alegeti portiunea de unde doriti sa clonati si cu un alt click partea pe care doriti sa o eliminati. Cu rotita centrala a mouse-ului puteti sa mariti sau sa micsorati cursorul in functie de nevoia voastra. Pentru un bun rezultat va sfatuiesc sa alegeti portiunea de unde clonati cat mai aproape de portiunea pe care doriti sa o eliminati, astfel culorile vor fi foarte apropiate si nu se va vedea nici o diferenta.

Cu adevarat este un foarte bun si foarte complet program de modificat poze gratuit, cu numeroase optiuni si functii utile, foarte intuitiv si simplu de folosit, dedicat tuturor utilizatorilor, incepatori sau mai experti. Download Photoscape.

Program gratis de modificat imagini: Photo Pos Pro

Photo Pos Pro este un foarte bun program de modificat poze si imagini gratuit, cu foarte multe filtre si efecte disponibile.

Interfata grafica este destul de frumoasa si intuitiva, deci este recomandat tuturor utilizatorilor, inclusiv celor mai putin experti.

Posibilitatea de configurare si utilizare este impresionanta pentru un program gratuit, imi aminteste de PaintShop Pro de acum cativa ani.

Ca mai toate programele de acest tip, Photo Pos Pro, permite decuparea pozelor, adaugarea de text, corectarea culorilor, eliminarea efectului “ochi rosii”, crearea de prospective, adaugarea de forme geometrice si obiecte grafice pe imagine, adaugarea efectului “motion blur”, suporta editarea pozelor pe mai multe straturi (layers), conversia de imagini dintr-un format in altul, importarea pozelor direct de la aparate de fotografiat sau scanere, etc.

In general, alaturi de GIMP, il consider unul dintre cele mai bune programe de modificat poze gratuit, potrivit pentru incepatori, dar si pentru acei utilizatori care au exigente mai mari in ceea ce priveste editarea imaginilor. Download Photo Pos Pro.

Program de modificat poze: FotoMix

FotoMix este un foarte bun program de editat poze si extrem de simplu de folosit, ideal pentru utilizatorii incepatori.

Interfata grafica este un pic spartana si optiunile sunt limitate la strictul necesar, dar FotoMix permite cu doar cateva click-uri sa realizati montaje foto distractive.

Practic in fereastra “Background” alegeti fundalul, apoi in fereastra “Foreground” adaugati imaginea pe care doriti sa o suprapuneti fundalului (se poate modifica dimensiunea, culoarea, etc.), stergeti fundalul cu guma de sters si apoi in “Composition” puteti deja sa lucrati asupra celor doua imagini suprapuse. Apoi in ultima ferestra, numita “Touch Up” puteti sa efectuati ultimele modificari.

Cand sunteti multumiti de rezultat facti click pe “Finish” si daca doriti puteti sa adaugati o rama. Simplu, rapid si gratuit.

Atentie: in ultimele versiuni fisierul installer include si unele programe adware (publicitate), deci cand instalati programul si daca nu doriti aceste programe in plus pe calculator, in timpul instalarii cititi bine si faceti click de mai multe ori pe “Decline”.Download FotoMix.

Program de modificat poze simplu de folosit: Funny Photo Maker

Un bun program de modificat poze gratis este Funny Photo Maker. Acest program, complet gratuit, este unul dintre cele mai eficiente si mai simplu de folosit intalnit de mine.

Cu Funny Photo Maker oricine, in putin timp si cu doar cateva click-uri, poate modifica in mod distractiv o poza.

Programul include o vasta serie de template (modele/sabloane) predefinite, impartite in categorii: Rich Photo Frames, Face Fun Effects, Artistic, Collage si Funny Expressions. In total sunt peste 300 de sabloane.Este prezenta si posibilitatea realizarii de GIF animate.

Interfata grafica este intuitiva si prietenoasa, practic procesul de editare a pozelor este impartit in doi pasi, reprezentati de sectiunile Design si Output.

In prima sectiune puteti modifica poza in ariile dorite, dispunand de sabloanele predefinite si de filtrele artistice pe care le puteti asocia pozelor. Modificarile le puteti vedea in timp real, astfel daca nu sunteti multumiti de un sablon sau efect puteti imediat sa incercati altul.

O alta caracteristica importanta a acestui software este functia “Face Detection”, practic programul recunoaste in mod automat fata dintr-o poza. Salvarea pozelor modificate se poate face in formatul BMP, JPEG, PNG sau GIF animat. Programul este de dimensiuni destul de mici, circa 45 MB si este compatibil cu Windows XP, Vista, 7 si 8. Download Funny Photo Maker.

Continua sa citesti: pagina 2.

1 2
Share.

Leave A Reply